GREEK, ελληνικά – Δράση για την Ελεύθερη Διακίνηση των Σπόρων και των Τροφίμων: 2-16 Οκτώβρη 2013

Για την μετάφραση κάντε κλικ στο κουμπί “captions”, κάτω-δεξιά απο το παράθυρο του βίντεο

All translations kindly provided by Christina Kourkoula

___________________________________________________________________________________________________

Κείμενα για την ελευθερία του σπόρου και Τροφίμων – δείτε τα παρακάτω τμήματα

 1. Γραμμα Απο Την VandanaShiva:
 2. Δεκαπενθημεροδρασης – Πωσνασυμμετεχετε
 3. Ήρωες Πραγματικής Τροφής
 4. Χαρτης Ελευθερης Διακινησης Των Σπορων
 5. Γραφικές τέχνες για την ελευθερία του σπόρου και των τροφίμων
 6. Παραδείγματα δράσεων
 7. Διακήρυξη της Ελευθερίας των Σπόρων

____________________________________________________________________________________________________

1. Γραμμα Απο Την Vandana Shiva
http://seedfreedom.in/fortnight-of-actions-letter-from-vandana-shiva/

ΔεκαπενθήμεροΔράσηςγιατηνΕλεύθερηΔιακίνησητων Σπόρων και των Τροφίμων: 2-16 Οκτώβρη2013

Αγαπητοί υποστηρικτές της βιοποικιλότητας και της ελευθερίας,

Είναι καιρός να οργανώσουμε και να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στην απελευθέρωση των σπόρων μας και της τροφής μας από τα τοξικά, άπληστα και θανατηφόρα νύχια των πολυεθνικών εταιρειών όπως η Monsanto. Από τους νόμους που φτιάχνουν οι εταιρείες, κλέβοντας τις δημοκρατίες μας, με απώτερο σκοπό να κλέψουν τους σπόρους και την τροφή μας, την υγεία και την επιβίωσή μας, τον πολιτισμό μας και τη ζωή μας. Πρέπει να πάψουμε να αισθανόμαστε αδύναμοι όπως θέλουν οι εταιρείες για να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είναι παντοδύναμες και δεν έχουμε καμία δυνατότητα αλλαγής. Όμωςέχουμε. Εμείς απλάπρέπει να συνενώσουμε τις συλλογικές προσπάθειές μας. Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε.

Σας καλώ να ξετυλίξετε τις δημιουργικές σας δυνατότητες στη διάρκεια του Δεκαπενθήμερου Δράσης για την Ελεύθερη Διακίνηση των Σπόρων και των Τροφίμων, μεταξύ 2 και 16 Οκτώβρη.

Στις 2 Οκτώβρη εορτάζεται η γέννηση του Γκάντι. Ο Γκάντι μας άφησε κληρονομιά την ιδέατης «αυτο-οργανωμένης ελευθερίας»(Swaraj) καιτης«δύναμης της αλήθειας» (Satyagraha). Ας γιορτάσουμε λοιπόν στις2Οκτώβρη την παγκόσμια ημέρα της Satyagrahaτων Σπόρων. Μια μέρα όπου υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του σπόρου και την ελευθερία των τροφίμων, ταυτοποιώντας κάθε νόμο που διαμορφώθηκε από τις μεγάλες πολυεθνικές για να υπονομεύσουν τις ελευθερίες αυτές,να ποινικοποιήσουν την βιοποικιλότητα, τη διάσωση και ανταλλαγή των σπόρων, τις καινοτομίες και τα δικαιώματα των αγροτών, με την ανάπτυξη παράνομων μονοπωλίων σπόρων μέσω των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και της υποστήριξηςτης ομοιομορφίας και της μονοκαλλιέργειαςτων ειδών.

Αφού ταυτοποιήσουμετους νόμους που εξυπηρετούν τη δουλεία των σπόρων, ας δεσμευτούμε να μην υπακούουμε αυτούς τους ανήθικους και βάρβαρους νόμους που απειλούν τη ζωή στη γη, μαζί και τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Ο Γκάντι μας υπενθύμισε πριν από 100 χρόνια, ότι «Όσο παραμένει η αντίληψη ότι οι άδικοι νόμοι πρέπει να τηρούνται, τόσο θα υπάρχει και η δουλεία». Έχουμε ένα όνειρο, και το όνειρό μας είναι ότι κάθε σπόρος, κάθε μέλισσα, κάθε πεταλούδα, κάθε σκουλήκι, κάθε άτομο, κάθε παιδί θα ζήσειχωρίς χειραγώγηση, έλεγχο, πείνα και ασθένειες, ότι θα εξελίσσονται και θα συν-εξελίσσονται με ελευθερία, ευημερία και υγεία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να υποβάλλεται στην αντίληψη ότι η νόμοι της Monsanto πρέπει να τηρούνται. Στο όνομα των νόμων της Γαίας, της ανανέωσης της ζωής με ελευθερία και της δικαιοσύνης των νόμων, είναι οικολογικό και ηθικό καθήκον μας να παρακούσουμε τους νόμους της Monsanto. Και καθώς αντιστεκόμαστε και δεν υπακούουμεστους καταστροφικούς νόμους της δικτατορίας των σπόρων, ας γιορτάσουμε την Ελεύθερη Διακίνηση των Σπόρων και των Τροφίμων υιοθετώντας τον Νόμο των Σπόρων και φτιάχνοντας Κήπους Ελπίδας(GardensofHope) – ιερά καταφύγια σπόρων – και Ζώνες Ελεύθερης Διακίνησης Σπόρων, χωρίς διπλώματα ευρεσιτεχνίας και γενετικά τροποποιημένα είδη.

Στις 12 Οκτώβρη θα οργανώσουμε παγκόσμια πορεία διαμαρτυρίας κατά της Monsanto, όπως κάναμε στις 25 του Μάη.

Η 16ηΟκτώβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. ΗMonsanto και άλλοι γίγαντες της βιοτεχνολογίας είναι τόσο ανόητοι και αλαζόνες ώστε να απονέμουν στον εαυτό τους το ΔιεθνέςΒραβείο Τροφίμων του οποίου είναι οι χορηγοί εκείνη την ημέρα. Ας δώσουμε τα πραγματικά Βραβεία Τροφίμων σε πραγματικούςΉρωες Τροφίμων στις τοπικές κοινωνίες μας, σ’ αυτούς που μας προσφέρουν πραγματικά υγιεινά τρόφιμα. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας, το 72% των τροφίμων που τρώνε οι άνθρωποι προέρχεται από μικρά αγροκτήματα και αγρόκηπους.

Μπορούμε να φθάσουμε το 72% στο 100% από την Διάσωσητων Παραδοσιακών Σπόρων και την καλλιέργεια Κήπων της Ελπίδας παντού. Η βιομηχανική γεωργία που καθοδηγείται από τις εταιρείες έχει καταστρέψει το 75% της βιοποικιλότητας του πλανήτη με αποτέλεσμα την πείνα και τις ασθένειες. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι πεινούν, 2 δισεκατομμύρια υποφέρουν από ασθένειες που σχετίζονται με τα τρόφιμα. Αυτό το σύστημα διατροφής δεν μας εξασφαλίζει ζωή και υγεία. Είναι ένα εμπορευματικό σύστημα που καθοδηγείται από την απληστία και το κέρδος, και έχει εξαπολύσει το θάνατο και την καταστροφή. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή. Δεν υπάρχει χώρος για τα δηλητήρια και την δουλεία των πολυεθνικών στο διατροφικό σύστημα. Είμαστεό, τιτρώμε.

Οι σπόροι μας και η τροφή μας είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε να συνεχίζεταιη καταστροφή του πλανήτη και της υγείας μας. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε να συνεχίζεται η δουλεία των σπόρων και η δικτατορία των τροφίμων. Πρέπει να πάρουμε πίσω τους σπόρους μας, το φαγητό μας, την ελευθερία μας.

Με αγάπη και δύναμη για κάθε έναν από εσάς, να αξιοποιήσετε τις δυνάμεις σας στο έπακρο και να ξεδιπλώσετε στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητές σας για δράσεις δημιουργίας και συνεργασίας, ώστε μαζί να διαμορφώσουμε ένα διατροφικό σύστημα που θα προστατεύει τη ζωή στη γη, τη μικρή αγροτική παραγωγή, την υγεία μας και το μέλλον μας.

VandanaShiva

ΒασικέςΗμέρεςΔράσης / ΙδέεςΔράσης

2 Οκτ.: SatyagrahaΣπόρων – ΠαγκόσμιαΑνυπακοήτωνπολιτώνενάντιαστουςάδικους νόμους για τους σπόρους, στο πνεύμα του Γκάντι

12 Οκτ.: ΠαγκόσμιαΠορεία Διαμαρτυρίας κατά της Monsanto www.march-against-monsanto.com

16 Οκτ.: ΠαγκόσμιαΗμέραΔιατροφήςκαιΑναγνώρισηςτωνΗρώωντηςΠραγματικήςΤροφής –Αναζητήστε και τιμήστε τους Ήρωες της Πραγματικής Τροφής – RealFoodHeroes – στην τοπική κοινωνία σας και στον κόσμο.

2-16 Οκτ.: ΔράσειςγιατηνΕλεύθερηΔιακίνησητωνΣπόρων –ΔημιουργήστεΤράπεζεςΣπόρων και Ζώνες παραδοσιακών, μη γενετικά τροποποιημένων Σπόρων -Δημιουργήστε Κήπους Ελπίδας – ΟργανώστεΑνταλλαγέςΣπόρωνκαιδράσειςμεΒόμβεςΣπόρων.

Περισσότερεςπληροφορίεςγια τον τρόπο συμμετοχής δείτε εδώ: http://seedfreedom.in/fortnight-of-action-2013-how-to-participate/

Ιδέεςγια Δράσεις, δείτεεδώ: Ideas for Actions και Fortnight of Action 2012

Γίνετε μέλος του Seed Freedom online:

Website: http://www.seedfreedom.in
Twitter: https://twitter.com/occupytheseed
Facebook: https://www.facebook.com/savetheseed
Act for Seed & Food Freedom Facebook event page: http://on.fb.me/1bhqVyT
YouTube: http://www.youtube.com/user/occupytheseed-com
Seed Freedom Map: http://seedfreedom.in/seed-freedom-map/

_____________________________________________________________________________________________________

2. Δεκαπενθημεροδρασης – Πωσνασυμμετεχετε
http://seedfreedom.in/fortnight-of-action-2013-how-to-participate/

ΗVandanaShivaσαςκαλείσε Δράση για την Ελεύθερη Διακίνηση των Σπόρων και των Τροφίμων: 2-16 Οκτώβρη 2013 – Σε όλο τον κόσμο

ΗέκκλησητηςVandanaShivaγιαΔράση για την Ελεύθερη Διακίνηση των Σπόρων και των Τροφίμων – βίντεο μηνύματος:http://youtu.be/hQ_bEOmM-3Y

Διαβάστετογράμμα της Δρ.Shiva: http://seedfreedom.in/fortnight-of-actions-letter-from-vandana-shiva/

ΥπογράψτετηΔιακήρυξη για την Ελεύθερη Διακίνηση των Σπόρων:  http://seedfreedom.in/declaration/

ΗΕλεύθερη Διακίνηση των Σπόρωνσε άλλες γλώσσες 2013: https://occupytheseed.wordpress.com

Βοηθήστεμαςστημετάφρασητωναφισών, κειμένωνκαιβίντεογιατηΔράση της Ελεύθερης Διακίνησης των Σπόρων και των Τροφίμων 2013: http://seedfreedom.in/seed-freedom-in-other-languages/

ΚύριεςΗμέρεςΔράσης / Ιδέες για Δράση

ΟργανώστεδιεθνείςΔράσειςγιατηνΕλεύθερηΔιακίνησητων Σπόρων και των Τροφίμων μετα ξύ 2-16 Οκτώβρη. Προσθέστετιςστον Χάρτη Ελεύθερης Διακίνησης των Σπόρων και θα τις κοινοποιήσουμε στα κοινωνικά δίκτυα. ΓιαιδέεςδράσηςδείτετοΙδέες για Δράσεις και Δεκαπενθήμερο Δράσης 2012.

Κατεβάστετογράμμα της VandanaShiva, γραφικά και άλλες πηγές:http://seedfreedom.in/graphics-fortnight-of-action-2013/

2 Οκτώβρη: Satyagraha Σπόρων

 • Εντοπίστετουςνόμουςτηςχώραςσαςκαιτηςπεριοχήςσαςπουαπειλούντηνβιοποικιλότητά μας, τα δικαιώματα των αγροτών, την ΕλεύθερηΔιακίνησητων Σπόρων και των Τροφίμωνκαι στείλτε τους σε εμάς: info[@]seedfreedom.in
 • Οργανώστεέναπαγκόσμιοκίνημακοινωνικήςανυπακοήςενάντιαστουςάδικους νόμους για τους σπόρους, στο πνεύμα του Γκάντι.

Νόμοιπουπρέπειναερευνήσετεστηχώρα σας και στην περιοχή σας:

1. Συμφωνίες Ελεύθερων Συναλλαγών
2. Διπλώματα ευρεσιτεχνίας στους νόμους για τους σπόρους
3. UPOV –:Διεθνής Ένωση για την Προστασία των Νέων Ποικιλιών Φυτών http://www.upov.int
4. Υποχρεωτική καταχώρηση που κάνει κάποιες ποικιλίες σπόρων παράνομες
5. ΝόμοιγιατηνΑσφάλειατηςΤροφής – Υγειονομικοί και φυτο-υγειονομικοί νόμοι  που επιβάλλουν ψευδο-ασφάλεια στο όνομα της υγείας και της ασφάλειας.

12 Οκτώβρη: Πορεία κατά της Monsanto

Οργανώστε διαδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις στα γραφεία των πολυεθνικών εταιρειών σπόρων και ενωθείτε με τα εκατομμύρια πολιτών σε όλο τον κόσμο που διαμαρτύρονται κατά της πειρατείας του συστήματος των τροφίμων από την Monsanto: www.march-against-monsanto.comMarchAgainstMonsantoFacebook

16 Οκτώβρη: Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Τροφίμων & Αναγνώριση του έργου των Ηρώων της Πραγματικής Τροφής

ΓιορτάστεπαντούτηνελευθερίατωνΣπόρωνκαιτωνΤροφίμων, με τους φίλους, την οικογένεια και την τοπική κοινωνία. Μοιραστείτετιςιδέεςσας γιατηΔιεθνήΗμέρα Τροφίμων μαζί μας!

ΤοΠραγματικόΔιεθνέςΒραβείοΤροφίμων – Τιμώντας τους  Ήρωες της Πραγματικής Τροφής

 • Εντοπίστε άτομα στην τοπική κοινωνία σας ή στον κόσμο που συμβάλλουν εξαιρετικά στην υπεράσπιση και την προώθηση της Ελευθερίας των Σπόρων και  των Τροφίμων
 • ΟργανώστεμιαγιορτήγιατηνΔιεθνήΗμέραΤροφίμωνγια να τους τιμήσετε
 • ΠροσθέστεταπροφίλτουςστονΧάρτη Ελεύθερης Διακίνησης των Σπόρων:  http://seedfreedom.in/seed-freedom-map/
 • ΚατεβάστετοπιστοποιητικότουΉρωατηςΠραγματικήςΤροφής για να τους το παραδώσετε κατά τη Διεθνή Ημέρα Τροφίμων:
 • http://seedfreedom.in/real-food-hero-certificate/

2-16 Οκτώβρη: ΈναρξητωνΖωνώνΕλεύθερηςΔιακίνησης των μη μεταλλαγμένων Σπόρων  και των Κήπων της Ελπίδας

 • Κηρύξτε μια Ζώνη Ελεύθερης Διακίνησης Σπόρων στο σπίτι σας, σε κάποιον οργανισμό, στο χωριό ή τον δήμο σας, όπου δεν αναγνωρίζονται τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τους σπόρους
 • ΦτιάξτεΚήπουςΕλπίδας – κάνετεκάθε κήπο ιερό καταφύγιο σπόρων
 • Χρησιμοποιήστε τον Νόμο των Σπόρων ως εργαλείο υπεράσπισης σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο για να περάσετε νόμους που σέβονται τη βιοποικιλότητα και τα δικαιώματα των αγροτών και να ανατρέψετε τους νόμους που παραβιάζουν την Ελευθερία τωνΣπόρων μας και των Τροφίμων μας. Κατεβάστε τονΝόμο τωνΣπόρων:English http://bit.ly/SEEDLAW; Italiano http://bit.ly/LEGGESEMI
 • Ξεκινήστεμιατράπεζασπόρων –σώστε τους δικούς σας μη-μεταλλαγμένους / μη πατενταρισμένους σπόρους: http://seedfreedom.in/act/seedbank/
 • Οργανώστεδράσεις με ΑνταλλαγέςΣπόρωνκαιΒόμβεςΣπόρωνμη-μεταλλαγμένων, μη πατενταρισμένων σπόρων

Αν δεν συμμετέχετε σε κάποιο τοπικό σύστημα τροφίμων, χρησιμοποιήστε αυτό το Δεκαπενθήμερο Δράσης για να υποστηρίξετε την Ελευθερία των Τροφίμων σας, αναζητώντας τους τοπικούς  παραγωγούς που καλλιεργούν μη-μεταλλαγμένα  βιολογικά τρόφιμα και να προωθήσετε την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (CommunitySupportedAgriculture- CSA).

____________________________________________________________________________________________________

3. Ήρωες Πραγματικής Τροφής
http://seedfreedom.in/real-food-heroes/

ΓιορτάστεκαιτιμήστετουςΉρωεςτηςΠραγματικήςΤροφήςστηνΔιεθνήΗμέρα Διατροφής – 16 Οκτώβρη 2013

ΠρόσκλησηδράσηςτηςVandanaShivaγιατηνΕλεύθερηΔιακίνηση των Σπόρων & των Τροφίμων – βίντεο:http://youtu.be/hQ_bEOmM-3Y

Διαβάστετηνεπιστολή της Δρ.Shiva: http://seedfreedom.in/fortnight-of-actions-letter-from-vandana-shiva/

 • Ανακαλύψτε άτομα στην τοπική κοινωνία σας ή στον κόσμο με εξαιρετική συνεισφορά στην προάσπιση και διάδοση της Ελεύθερης Διακίνησης των Σπόρων και των Τροφίμων
 • Οργανώστε μια γιορτή με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Τροφίμων, την 16η Οκτώβρη προς τιμήν του
 • Πείτεμαςποιόνέχετεεπιλέξεινατιμήσετε και για ποιό λόγο.Είτε:

– ΑνεβάστετοΠιστοποιητικόενόςΉρωαΠραγματικήςΤροφής (δείτε παρακάτω) ή φωτογραφία με περιγραφή στο δικό μας Χάρτη SeedFreedomMap

– Αναρτήστεέναπιστοποιητικόήμιαφωτογραφίαμευπότιτλο στη σελίδα μας στο Facebook

– Στείλτεμεe-mailταπιστοποιητικά σας ή τις φωτογραφίες σας και τους υπότιτλους στο: info[@]seedfreedom.in

ΘακοινοποιήσουμετουςΉρωέςσαςμέσωτωνκοινωνικώνδικτύων και θα τους προσθέσουμε στη φωτογραφική Έκθεση και την Αναφορά σχετικά με τους Ήρωες της Πραγματικής Τροφής. Επίσης, παρακαλούμενααναρτήσετεφωτογραφίες, βίντεοκαιαναφορέςαπότηγιορτή σας προς τιμή των Ηρώων της Πραγματικής Τροφής στη σελίδα μας στο Facebook για να τα κοινοποιήσουμε.

ΧρήσητουΠιστοποιητικούτουΉρωα της Πραγματικής Τροφής

Κατεβάστεκαιαποθηκεύστεέναπιστοποιητικό (ήφτιάξτετοδικόσας) γιανατοπαρουσιάσετεστονΉρωατης Πραγματικής Τροφής την Διεθνή Ημέρα Διατροφής:

Real Food Heroes Certificate_HI RES   (γιαεκτύπωσησεσκληρόχαρτί)

RealFoodHeroesCertificate_LOWRES   (ηλεκτρονικήέκδοσηγιατονΧάρτηΕλεύθερηςΔιακίνησηςΣπόρωνκαιτακοινωνικάδίκτυα)

Γιανασυμπληρώσετεκαινακοινοποιήσετε το πιστοποιητικό σας ηλεκτρονικά:ΠηγαίνετεστοPDFescape http://www.pdfescape.com,ένανδωρεάνonlineεπεξεργαστή PDF

 • Ανεβάστε το αρχείο low-resRealFoodHeroόταν σας ζητηθεί
 • Ανεβάστε την φωτογραφία του Ήρωά σας (μέγιστο μέγεθος 500KB) πατώντας στο ‘Insert’ (εισαγωγή) και ‘Image’(εικόνα) στο αριστερό μενού. Όταν ανέβει, πατήστε στο πιστοποιητικό για να εμφανιστεί η φωτογραφία και να αλλάξει μέγεθος
 • Πατήστε στην καρτέλα ‘Text’ (κείμενο) για να προσθέσετε κείμενο με τον ίδιο τρόπο
 • Αποθηκεύστεκαικατεβάστετοσυμπληρωμένοπιστοποιητικό σας πατώντας το πράσινο πλήκτρο στο αριστερό μενού

Το πιστοποιητικό είναι τώρα έτοιμο για εκτύπωση, κοινοποίηση και ανάρτηση στον Χάρτη SeedFreedomMap. Θα κοινοποιήσουμε όλα τα αναρτημένα πιστοποιητικά στα κοινωνικά δίκτυα και στην φωτογραφική μας Έκθεση των Ηρώων της Πραγματικής Τροφής. Μπορείτε να μας στείλετε τα πιστοποιητικά σας και με e-mail:

____________________________________________________________________________________________________

4. Χαρτης Ελευθερης Διακινησης Των Σπορων
http://seedfreedom.in/seed-freedom-map

ΔράσειςγιατηνΕλεύθερηΔιακίνησητωνΣπόρων και των Τροφίμων και Ήρωες Πραγματικής Τροφής

ΟργανώστεκαιπροσθέστεΔράσειςγιατηνΕλεύθερηΔιακίνησητωνΣπόρων και των Τροφίμων και τα προφίλ των δικών σας  Ηρώων της Πραγματικής Τροφής – RealFoodHeroes στον χάρτη μας παρακάτω. Γιαπερισσότερεςπληροφορίεςδείτε:HowtoParticipate.

Κατεβάστεκαισυμπληρώστεταπιστοποιητικά RealFoodHeroescertificates γιαναταπαρουσιάσετεστουςΉρωέςσαςτηνΔιεθνήΗμέραΔιατροφής. Ανεβάστεστον χάρτη μας τασυμπληρωμέναπιστοποιητικά (ήτιςφωτογραφίες) μεπερισσότερεςπληροφορίεςσχετικάμετουςΉρωές σας. Έπειταεμείςθακοινοποιήσουμετησυμβολήσαςστακοινωνικάδίκτυα και στη φωτογραφική μας Έκθεση των Ηρώων της Πραγματικής Τροφής.

ΓιαναπροσθέσετεμιαΔράσηήτοπροφίλενόςΉρωα στον χάρτη:

 1. Πατήστε στο πλήκτρο ‘Add’ (Προσθήκη) στην άνω δεξιά γωνία του παραπάνω χάρτη
 2. Στηνκαρτέλα‘Location’ (Τοποθεσία) προσθέστετηΔράσησαςή το όνομα του Ήρωα και άλλες λεπτομέρειες
 3. ΕπιλέξτεωςΔείκτηείτε Action for Seed & Food Freedom ή Real Food Hero
 4. Γυρίστεστηκαρτέλα ‘Details’(Λεπτομέρειες) στην κορυφή του πλαισίου
 5. ΠροσθέστελεπτομέρειεςγιατηνΔράσησαςήτονΉρωά,που να περιλαμβάνουν ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, όπου χρειάζεται,και στοιχεία επικοινωνίας
 6. Γυρίστεστηνκαρτέλα‘Media’ (Μέσα) γιαναανεβάσετεέναβίντεο, μια φωτογραφία ή το πιστοποιητικό RealFoodHeroesCertificate
 7. Πατήστε ‘Submit’(Υποβολή) και μετά ‘OK’ στο αναδυόμενο πλαίσιο. Έπειταπατήστε‘Close’(Κλείσιμο). Η εκδήλωσή σας θα εμφανιστεί μετά από αποδοχή της διαχείρισης

Εάναντιμετωπίσετεπροβλήματα, ήδενείστεσίγουροιγιαταεπόμεναβήματα, συμπληρώστεμόνοτηνπαρακάτωφόρμαμετιςλεπτομέρειες της εκδήλωσης και θα προσθέσουμε για σας την εκδήλωση.

Όνομα Εκδήλωσης: *

Ημερομηνία Εκδήλωσης: *

Χρόνος Εκδήλωσης: *

Διεύθυνση: *

Αριθμός τηλ. επικοινωνίας/e-mail: *

Ιστότοπος και πρόσθετες πληροφορίες: *

Υποβολή

____________________________________________________________________________________________________

5. Γραφικές τέχνες για την ελευθερία του σπόρου και των τροφίμων Link

____________________________________________________________________________________________________

6. 7. Παραδείγματα δράσεων /Διακήρυξη της Ελευθερίας των Σπόρων

http://seedfreedomfortnight.blogspot.it/2012/09/greek.html

One thought on “GREEK, ελληνικά – Δράση για την Ελεύθερη Διακίνηση των Σπόρων και των Τροφίμων: 2-16 Οκτώβρη 2013

 1. Dear Dr.Vandana
  thank you for the invitation,
  i have a confusion to my neck.
  I want to see you ,to clear my Geodimitra position,i am difficulting to move,
  i am growing up and my health is very sensitive.
  I am doing my best by Geodimitra,olive trees ,bees, etc..

  Good luck,send to me an e mail..

  Despina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s